Jezero Bački Jarak poribljavanje i priprema za sezonu 2021

Ribnjak u Bačkom Jarku čine dva jezera: veliko i malo. Ribnjaci su veštački, pravilnog oblika i ravnog dna.

Veliko jezero je starije, sa većim primercima šarana i amura , ne retko i preko 15kg. Na jezeru se nalazi objekat gde se može naručiti piće, a za višednevna pecanja postoji prateća infrastruktura koja povećava komfor -svetlo, struja, roštilj. Parking je blizu vode što olakšava prenos stvari do pozicija za pecanje

Слика може да садржи: дрво, небо, облак, на отвореном, природа и вода
Veliko jezero

Malo jezero je više prilagođeno za feeder ribolov, obzirom da je jezero još mlado riba je izuzetno borbena. Obala je uređena, a mesta su široka. Mali problem pravi nedostatak prirodnog hlada ali postoje mesta gde se možete skloniti od sunca.

Слика може да садржи: небо, облак, дрво, биљка, планина, на отвореном, природа и вода
Malo jezero

Poribljavanje u Novembru – U veliko jezero ubačeno je 1,5t šarana. Oko 150 kom prosečne težine 7.5kg i 12 kom od 10kg do 15kg. Plan je da se na Velikom jezeru dozvoli i pecanje na plovak, tako bi se vadila sitna riba koje ima previše. Deo, tako uhvaćene ribe (preko 250gr), bio bi prebačen u malo jezero, sa ciljem da ono postane interesantnije za ribolov na plovak. U malo jezero već je ubačeno 150kg šarana prosečen težine 1.5kg , a plan je da se poribi sa još 1t šarana od 1kg do 3 kg i sa 1.5t meleza preko 300gr.

poribaljavanje

Želja domaćina je da ovo jezero postane najbolja feeder i plovak staza u Srbiji. Nadamo se da će u tome uspeti.