Riblovačko Carstvo Kikinda iz ugla Balkan Carpa

Balkan carp tim je ovaj vikend proveo na jezeru Ribolovačko Carstvo u Kikindi, na takmičenju u organizaciji Carp lige Srbije.

Ribolovačko Carstvo nalazi se na putu Kikinda – Novo Miloševo. Jezero je nastalo iskopom peska, površina jezera je 14ha,a prosečna dubina je 1.8m. Lep doživalj za sve pecaroše čini nepravilan oblik jezera sa potpuno prirodnim okruženjem dok su percaroška mesta uređena, konforna  i pristupačna.

Ribolovačko carstvo (Kikinda) Arhive - carp.rs

Izvukli smo mesto broj jedan, pozicija je veoma široka, obuhvata zaliv i velik deo otvorene vode. Nedostatak ove pozcije je što se nalazi u plićem delu jezera, dubine oko 1m.

Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je image-1024x576.png

Obziorm da smo prvi put na jezeru tražili smo i poslušali savete od iskusnih prijatelja iz Kiknde. Pecali smo sa dva štapa na nešto manje od 90m i dva štapa smo držali u zalivu. Dva dalja štapa smo intenzivno hranili spodom dok smo zaliv hranili kobrom (boila).

Po informacijama koje smo dobili osnovni deo spoda  treba da bude tiger, a uz to dodali smo šećerac, stari kukurz i konoplju, uz atraktore od Meleg Baitsa. Što se tiče lovne boile rečeno nam je da su se najbolje pokazali jagoda i oktopus. Odmah smo videli da okotpus privlači i manjove,  kojih ovde ima dosta, tako da smo izbegavali sve mesne i fokusirali se na voćne boile. Probali smo jagodu, bananu, anas, a prva javljanja smo dobili na Meleg baits pop-up tuti- fruti, poznati kao baka.

Prvi dan bio je izrazito vetrovit vrhovi štapova su bili u vodi i „lažnih bipova“ bilo je dosta. Iznenađenje tog dana bio je som od 6kg. Som ove veli;ine je redak na jezeru, naročito na tuti-fruit boilu

Hranili smo intenzivno na 90m, planrajući da ribu izvučemo iz nešto dubljeg dela sakrivenog iza trske , a štapovi su nam bili zabačeni nešto pored tačke  koje smo hranili. Ova strategija je dala malo rezultat i ako je koji vikend pre toga, našim prijateljima iz Kikinde, dala ulov preko 100kg ribe. Mi smo najveći broj riba dobili u zalivu , najintenzivnije u periodu od 11 do 13h i noću oko 3h.

Rilovačko carstvo je poznato i po značjnom broju amura. Najteža riba na takmičenju bio je upravio amur od 17kg. Što se tiče šarana prosečna težina na takmičenju je 6kg, a najveći 12kg. Pobedik takmičenja  je CT Halos koji prvih 22 sata nisu imali ni jednu ribu ali su to nadoknadili i pobediti sa 132kg.

I ako je ovaj put ozbiljniji rezultat izostao vredelo je posetiti Riblovačko Carstvo i upoznati Carp ligu Srbije

Bistro

.