Balkan Carp na ribanjaku “Jezero” u Bačkom Jarku

Ribnjak “Jezero” nalazi se u samom Bačkom Jarku . Kompleks čine dva ribnjaka, veći i manji. Veliko jezero je svoj končan izgled dobilo 2006. godine. Pravilnog je oblika, dimenzija 300m sa 50m , prosečna dubina jezera je 1-2m, a vodena površina je 1,5 ha. Peca se samo sa jedne strane jezera i ima 17 uređenih pecaroških mesta. Obala je pristupačna i široka. Malo jezero je izgrađeno 2016 sa ciljem da se na njemu omogući ribolov i drugim tehnikama: meč, bolonjez, varaličarenje… Dimenzije malog jezera su 160m sa 40m.

Riblji fond, u oba jezera, pored šarana čini i značajna količina amura. Kompleks je osvetljen,veći deo pokriven wi-fi, sa sanitarnim čvorom i mestom za roštilj. Na jezeru se može kupiti hladno piće , a radnje u mestu su vrlo blizu, što višednevno pecanje čini ugodnijim

Balkan Carp je ove godine posetio oba jezera u okviru pojedinačnih feeder kupova. Prvo je bilo oraganzovano na velikom jezeru i izvukli smo mesta 13 i 15. Nekoliko dana pre takmičenja raspitali smo se kod nekoliko prijatelja, koji su redovni na ovom jezeru, oko vrste hrane i primame. Naravno konsultovali smo se i sa Meleg Baitsom , da bi konačna odluka pala na Meleg Baits pelet, – tiger i swet -spice, a pecali smo na voćne arome ananas i jagodu. Dominantno smo pecali uz drugu obalu gde smo imali najviše uspeha , a povremeno smo probaili i sredinu. Riba je vrlo borbena i izvlačenje šarana od 12kg, 10kg i 8 kg na 120 gr feeder je zaista lep doživljaj.

Drugo takmičenje je bilo na malom jezeru izvukli smo pozicije na levom kraju i n asredini jezera. Taktika je bila ista hrana pelet sweet spice i tiger i pecanje na voćne arome. U prvim jutranjim satima riba je bila na strani jezera ali kako je sunce jače ugrejalo pomerila se ka sredini. Bilo je manje aktivnosti od očkivane ali smo uhvatili par šarana od 3kg do 5kg. Nedostatak hlada na malom jezeru zahteva i obavezan suncobran u letnjim mesecima.

Ove godine rezultati nisu izostali. Prvo mesto u sektoru na velikom jezeru.