Crni Vir Kać i priča pobednika

5. jula na Crnovm Viru održan je metod fider takmičenje. Svoju priču nam je prosledio Đole Pavlović

1 .MESTO U SEKTORU 1.MESTO I NA STAZI sa oko 49 kg upecane ribe. I ako sam tek drugi put na ovoj vodi, i sa novim partnerom Stevanom Vučičevićem, odskorašnjim članom tima MGP iz Obrenovaca. Iako prvi put pecamo zajedno dobar rezultat nije izostao. Poučeni iskustvom iz prethodnog takmičenja, napavili smo taktiku pre samog pecanja. Nismo od nje odustajli čak ni u trenucima kad nismo imali rezultate, već smo nastavljali sa još jačim radom.

Imali smo početak kakav se samo poželeti može, u prvih sat-sat i po imali smo ribu skoro na svaki zabačaj, i to smo maksimalno iskoristili bez ijedne promašene kontre i spale ribe. U samom startu smo uspeli da se odlepimo od konkurencije, sto nam je dalo vetar u leđa za dalji deo takmičenja. Prosek ribe koju smo pecali bio je oko 1 do3 kg, bilo je sitnijih primeraka ali i po neki malo krupniji.

Naša prva konkurenija je imala dosta manji broj komada ali i dosta krupniju ribu. Zato smo do sredine takmičenja bili izjednačeni. Nismo smeli da se opustimo i to nam je bio podstrek da ubacimo u veću brzinu. Što je na kraju i urodili plodom, jer smo uspeli da se odlepimo, ali borba je bila jako neizvesna do samoga kraja. Prosek njihove ribe je bio od 7 do 10 kg, a svi znamo da u Kaću ima dosta jako krupnih primeraka, da se bukvalno u zadnjih pet minuta može sve promeniti. Deo taktike je bio da odaberemo 2 tačke za hranjenje od samoga početka, i da se fokusiramo na njih do samoga kraja, i naravno dosta kvalitetnog spoda. Krenuli smo sa dve različite hrane i sa mamacima C1 i Jagoda, na čemu smo ostali do samoga kraja, jer je od početka dalo rezultate. Moram napomenuti da je riba jako borbena, s obrizom da je komercijala, riba je stvarno u punoj snazi, i bukvalno dok je ne dovučete do meredova ne možete da znate da li je riba 2 kg ili od 5-6kg, pruža jako veliki otpor. Treba puno strpljenja za svaku ribu da se izvadi. Meni lično, ovo je jedna od najlepših voda za metod pecanje, a po rezultatima izgleda i da mi leži. Jezero je jako lepo organizovano, a i ambijent je fenomenalan. Zahvalio bih se svim kolegama na fer i korektnoj borbi, i naravno organizatorima koji su to sve organizovali na jednom jako visokom nivou. Čestitam pobednicima ostalih sektora. I naravno moram da napomene As radnju u Obrenovcu gde se snabdevamo sa priborom i hranom, I Metod As Hranilice, koje koristimo i koje su stvarno VRHUNSKE! BISTRO DO SLEDEĆEG KUPA U CRNOM VIRU!