Priča Jovice Savića, pobednika feeder kupa na malom jezeru u Bačkom Jaraku

26. Jula je odrzano fider takmicenje, Korona method feeder kup, na malom jezeru u Backom Jarku na kom je ucestvovalo 12 takmicara. Mesec dana pre takmičenja ubačena je 1tona amura prosečne težine 3kg (oko 400 kom) a u vodi je već neko vreme bilo oko 1.5tona šarana težine 5 kg. Vreme je ukazivalo da će dan biti idealan za pecanje, oblačno ali ipak bez kiše i vetra. Voda na kojoj smo pecali je generalno nova, nije bila opterećena pecarošima.

Okupljanje i izvlačenje pozicija je bilo u 05:30  i plan je bio da pecamo od 07-12 kako bi izbegli Julske vrućine. Nisam baš bio zadovoljan žrebom jer sam dobio jake takmičare za komšije i sa leve i desne strane. Odlučio sam se kao i ranije da pecam na prihranu koju sam pravim i ribnjačke pelete 2 mm koje sam obogatio raznim atraktorima. Zbog jake konkurencije a i rešenosti komsija da me pobede odlučio sam da pravim dva hranilišta, po jedno na granicama sa komšijama. Taktika je bila da na jedno zabacim a da drugo hranim sa 2-3 kugle hrane i tako konstantno. Prvih pola sata nisam imao ništa, da bi nakon toga riba polako počela da se javlja. Ribu sam dobijao na 7-8 min naizmenično na hranilištima. Kada se riba počela javljati na 2min na jednom mestu, znao sam da samo tu treba da pecam.

Polako sam hranilište počeo pomerati ka sredini i bežati od granice sa komsijama jer su oni pecali isto i dobijali ribe na granici sa mojom pozicijom. To je rezultiralo da su sve ređe hvatali ribu i da je razlika u moju korist bila sve veća. Na kraju sam završio takmičenje sa više od 35 riba (80% amura) i ukupnom kilažom od 106.80 kg uz 7 otpadanja. Riba jako borbena, zdrava i svakom bi preporučio da dođe da se oproba u Bačkom Jarku

Jovica Savić