Balkan carp na Kasapskoj Adi

Kasapska Ada je prvi ribnjak na kojem smo otkrili čari šaranskog ribolova. Jezero je vrlo zahtevno. Velike oscilacije dubine i velik broj sprudova. Ako se peca na dnu riba se lovi na sprudu, ali obzirom da je leto, da je riba blizu površine, naš favorit je zig-rig. Zadnji vikend avgusta bili smo na druženju koje je organizovano na Kasapskoj Adi. Izvukli smo mesto broj 9, sam kraj jezera. Znamo da je sprud ispred nas na centralnoj bovi ali i da riba ume da uđe u zaliv do obale

Vreme je bilo toplo, izrazito sunčano i mirno. Tokom raspakivanja videli smo da se riba kupa u zalivu ali u njegovom dubljem delu , između spruda i obale. Odlučili smo se da tokom dana probamo zig-rig u dva dublja dela , sa obe strane centralnog spruda , a da nouć pecamo uglavnom na dnu i to na centralnom sprudu i u zalivu.

I ako se riba kupala u zalivu prvi dan smo dobili tri ribe na zig desno od spruda. Za noć smo na hranili dve tačke za dno i probali sa voćnim boilama i krilom. Međutim noć je bila mirna , bez ikakve aktivnosti. Ujuturu , čim je sunce obasjalo vodu vratili smo se na zig-rig i aktivno hranjenje.

Obzirom da smo pecali blizu površine bitno nam je bilo da hrana polako tone, naša kombinacia je bila dominantno prekrupa i izdrobljen šećerac sa pojačivačima aroma isključivo voćne i slatke kombionacije (med i ananas). Sunđer sa zig-riga smo dipovali u Melegovu aromu wild-rose. Rezutat nije izostao ,najveća riba takmičenja, 17,7kg .

U nedelju, poslednjeg dana riba je ušla u zaliv, intenzivno smo hranili zig -rig i dobili smo još tri ribe, uz tri otpadanja, sve na oko 2m ispod površine. Na kraju završili smo kao pobednici sektora, sa najvećom ribom na vodi i drugim rezultatom na jezeru.

BISTRO do sledećeg druženja