Balkan carp na jezeru Laguna

Odlučili smo da prvomajske praznike sa porodicom provedemo na ovom, za nas, novom jezeru. Ribnjak Laguna nalazi se u Banatskom Velikom Selu , nedaleko od Kikinde. Sama voda zauzima nešto manje od 2.5ha, na kojoj ima 19 uređenih pecaroških pozicija.

Rezervisali smo poziciju 17. Nismo baš uranili, ali smo stigli na jezero oko 8h i do 10h štapovi su već bili zabačeni, 3 štapa na udaljenosti 52-55 m, desno prema poziciji 16 i jedan štap pod sajlu, levo do pozicije 18.

Imajući u vidu da je bio praznik, jezero je bilo puno pecarosa ali i porodica koje se došle da provedu praznike u prirodi, po malo vetrovitom ali sunčanom danu.

Šaran je bio u mrestu, samo što nije iskakao na obalu, trska se lomila i savijala koliko je ribe bile uz obalu…

Muzika grmi na sve strane ali nikome ne smeta, pa ni ribi. Pozicije 18 i 19 ,kod kojih je muzika najglasnija, vade ribu za ribom, pecaju pod sajlu na gumeni kukuruz, ester parfem. Naša poziciji u toku dana nije dala ni jednu ribu, hranili smo spodom od šecerca, sitnog zrnevlja, peleta i po kojom boilom. Preko dana smo pokušavali da dobijemo ribu i na gumeni kukuruz i na popup boilu, proizvođača Meleg bait ,međutim komšije sa pozicije 18 su nas totalno zatvorile. Oko 20h, ekipa sa pozicja 18 i 19 napusta jezero, a mi odlučujemo da noć pecamo iskljucivo na popup boilu – M1,Tuti fruti i Jagoda. Prva riba se javlja oko 23:30,na poziciji desno do pozicije 16, amur oko 15kg ,na M1. Do 04h imamo sedam udaraca sve amuri i to preko 10kg ,na sve tri vrste boila. Pet riba se našlo u meredovu.

Sa novim jutrom dolazi i nova ekipa na poziciju 18 , vade ribu za ribom. Na pet amura, jedan šaran. Mi uspevamo da iščačkamo jos dva amura 14kg+na gumenjak Wild rouse Meleg Bait.

Pošto se vetar drastično pojačao odlučujemo da se spakujemo oko 14h.

Generalni utisak je da je jezero jako lepo,priroda kao i ambijent na jezeru su za poželeti, pokošeno,čisto,uredno,domacini ljubazni predusetljivi.

Svaka preporuka sa naše strane

Bistro!!